مشاوره قلب

مشاوره قلب2022-05-11T07:11:15+00:00

هر آنچه که باید در رابطه با مشاوره قلب و عروق بدانید!
تمرکز مشاوره قلب و عروق در درجه اول بر تشخیص و درمان بیماری ها و اختلالات مختلفی است که بر عملکرد قلب تاثیر می گذارند. معمولاً درخواست مشاوره قلب توسط پزشک خانواده، متخصص داخلی عمومی یا در برخی مواقع متخصص یا جراح دیگری صورت می گیرد که می خواهد از نحوه عملکرد قلب شما، از طریق ارزیابی متخصص قلب مطلع شود.

علاوه بر اینکه این مشاوره‌ ها می تواند نقش مهمی را در تشخیص و درمان بیماری قلبی ایفا نماید، بلکه می تواند در آموزش بیمار جهت ایجاد تغییر در سبک زندگی، به منظور پیشگیری از بدتر شدن وضعیت یا تسریع روند بهبودی بسیار حائز اهمیت باشد.
همچنین مشاوره های قلب و عروق می تواند کمک شایانی به تشخیص زود هنگام مشکلات قلبی نماید. کلیه بیمارانی که اقدام به برنامه ریزی برای دریافت مشاوره می کنند، مشکلات قلبی ندارند- این افراد از یک متخصص قلب جهت پیشگیری از ایجاد مشکلات قلبی که ممکن است به علت بالارفتن سن رخ دهد، مشاوره دریافت می کنند. با مشاوره های دوره ای قلب و عروق، می توان قلب را از لحاظ هرگونه تغییری که ممکن است سبب به خطر افتادن سلامت فرد گردد، تحت نظر گرفت.
در حالت ایده‌آل، همه افراد باید تحت مشاوره دوره‌ای قلب و عروق قرار داشته باشند، چرا که معمولاً علائم واضحی برای بیماری‌های اولیه قلب مشاهده نمی شود. مثلاً می توان در این رابطه به مرحله B نارسایی احتقانی قلب (CHF) اشاره کرد. با توجه به بی علامت بودن این وضعیت، ممکن است بیمار از آن اطلاعی نداشته باشد، مگر در صورت انجام آزمایشات تشخیصی قلبی معمولی. در صورت عدم مداخله به موقع پزشک، احتمالاً وضعیت بیمار به سمت بروز علائمی مانند تنگی نفس و خستگی می رود.
امکان پیشگیری از بسیاری از بیماری های قلبی عروقی وجود دارد. شما می توانید با مراجعه به متخصص قلب و انجام چندین آزمایش، متوجه شوید که آیا در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستید یا خیر. افرادی که متوجه پیشرفت وضعیت بیماری خود می شوند، باید بلافاصله درمان را تحت مشاوره قلب و عروق، شروع کنند.
نتایج حاصل از مشاوره قلب و عروق می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. ممکن است در این مشاوره ها، برخی از افراد، متوجه شوند که نیازمند درمان فوری هستند، در حالی که بعضی دیگر از قلب سالمی برخوردار بوده و تنها بایستی یک سبک زندگی سالم را در پیش گیرند.

آمادگی برای مشاوره قلب
ممکن است روش های مشاوره قلب و عروق متفاوت باشد، اما به طور معمول شامل مصاحبه، معاینه فیزیکی، سایر معاینات در صورت لزوم و همچنین تشخیص وضعیت بیمار خواهد بود. با وجود این، یک گام مهم در این زمینه، آمادگی برای مشاوره است. جهت به حداکثر رساندن مزایای این روش، بایستی موارد زیر را مورد توجه قرار داد:
به تهیه فهرستی از داروهای مصرفی خود بپردازید.
نتایج سایر معاینات و آزمایشات پزشکی را همراه خود داشته باشید.
اقدام به تهیه فهرستی از سوالاتی که باید از متخصص قلب بپرسید، نمایید.
لیست کاملی از علائمی که شدت و زمان شروع آنها را شامل شود، تهیه کنید.

اقدامات لازم در طول مشاوره قلب
در طول مشاوره به اندازه گیری فشار خون، وزن و قد بیمار پرداخته می شود. در این مشاوره ممکن است اکوکاردیوگرام (ECHO) نیز انجام شود.
پس از تفسیر نتایج ECHO، متخصص قلب می تواند به ارائه تشخیص اولیه یا نهایی خود بپردازد. اما در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر، باید آزمایشات بیشتری توسط بیمار انجام شود. آزمایشات اضافی می تواند آزمایش خون، اشعه ایکس یا تست استرس را شامل شود.
مرحله پایانی مشاوره قلب
پس از جمع آوری کلیه اطلاعات لازم توسط متخصص قلب، بیمار از گزینه های تشخیص و درمان مطلع می گردد که می تواند شامل موارد زیر باشد:
ایجاد تغییر در سبک زندگی که می تواند شامل ترک سیگار، تبعیت از یک رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی باشد.
تجویز داروهایی که ممکن است شامل داروهای کاهش میزان کلسترول خون، فشار خون و سایر عوامل خطرزا باشد.
انجام برخی از روش های درمانی مانند آنژیوپلاستی و بای پس عروق کرونر.
توانبخشی قلبی